zaterdag 19 maart 2011

DE RONDE

De ronde van Vlaanderen, ik denk dat iedereen daar al wel eens heeft van gehoord. Het is de mooiste koers van Vlaanderen, elke wielrenner wil hem wel op zijn palmares hebben.
Je kan alles winnen, maar ook alles verliezen ...
Met deze boodschap heeft één in samenwerking met woestijnvis weer een nieuw programma op zijn zender : De ronde. Deze fictiereeks gaat over een aantal mensen die dus net als de renners iets te verliezen of te winnen hebben. De reeks is begonnen op zondag 13 februari en had bij zijn 1ste aflevering al meteen een record te pakken. Het record voor het meeste aantal kijkers bij de eerste aflevering van een fictiereeks, namelijk 1.891.021 kijkers. Ongelooflijk veel dus.
De regisseur van deze film is Jan Eelen die bekend is van de populaire reeksen Alles kan beter, In de gloria en Het eiland. De reeks was zeer boeiend, maar ook wel zeer moeilijk om te maken. De ronde is dan ook een uniek project: met 46 camera's werden de meeste scènes op de dag van De Ronde van Vlaanderen zelf opgenomen. Meer dan 200 mensen waren daarvoor in de weer. Enkele bekende acteurs van de serie zijn : Tom Van Dyck Wim Opbrouck tot Sien Eggers, van Lucas Van den Eynde over Els Dottermans tot… Stefaan Degand.
9 Weken zal de serie op tv te zien zijn. Ik volg de reeks al vast mee en denk dat het zeker de moeite waard zal zijn!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten