zaterdag 19 maart 2011

VERPLICHTE KOOKLESSEN OP SCHOOL

Jullie zijn vast wel al eens naar de winkel gegaan en als je dan een beetje oplet merk je dat je zeer veel vooraf klaargemaakte producten of maaltijden ziet. Hoe komt dat? Wel, tegenwoordig zijn er steeds meer mensen die te weinig tijd hebben om te koken en zelf alles klaar te maken en er zijn er die zelfs niet kunnen koken. Dat laatste zouden we wel kunnen voorkomen door jongeren op school al te leren koken. Bovendien zijn dat niet de enige voordelen.

Ten eerste heb je dat groot probleem van overgewicht. Als mensen op school al zouden leren koken (wel gezond natuurlijk) dan zouden mensen niet zoveel klaargemaakte maaltijden moeten gaan halen en dus ook gezonder eten. Een meer gevarieerde voeding zorgt ook voor meer energie en de mensen die dan last hebben van overgewicht gaan vanzelf afvallen. Ook De Telegraaf is van mening dat het kan helpen tegen overgewicht.

Een tweede argument is dat de ouders dit dan ook niet meer moeten bijbrengen aan de kinderen.Veel ouders deden dit al niet meer en de kinderen moesten dit dan maar zelf leren. Dat probleem zou op deze manier dus ook opgelost kunnen worden.

Bovendien heb je ook het probleem dat er in opwarmmaaltijden ook vitamines verloren gaan waardoor de mensen eigenlijk minder vitamines binnen krijgen dan ze denken en ze hebben dus ook gewoon een ongezondere levenstijl dan de mensen die zelf hun maaltijden klaarmaken. Bovendien is het toch ook niet zoveel werk om je groenten zelf klaar te maken, of wel dan?

In Engelland wordt dit trouwens ook al toegepast. Vooral om de rede dat er zoveel overgewicht is in Engelland. Het is nog niet echt bekend of het zou helpen, daarvoor is het nog niet lang genoeg toegepast, maar ze passen het ook niet voor niks toe. Ze hebben toch wel hoge verwachtingen voor het resultaat van de kooklessen. Waarom zouden we het hier dan ook niet proberen?

Zo, daarom vind ik dat er kooklessen op school moeten gegeven worden, ook al is dit maar voor één uurtje in de week. Ik hoop dat jullie mijn standpunt een beetje begrijpen en ervan overtuigd zijn dat er inderdaad wel veel voordelen zijn aan deze lessen.

DE RONDE

De ronde van Vlaanderen, ik denk dat iedereen daar al wel eens heeft van gehoord. Het is de mooiste koers van Vlaanderen, elke wielrenner wil hem wel op zijn palmares hebben.
Je kan alles winnen, maar ook alles verliezen ...
Met deze boodschap heeft één in samenwerking met woestijnvis weer een nieuw programma op zijn zender : De ronde. Deze fictiereeks gaat over een aantal mensen die dus net als de renners iets te verliezen of te winnen hebben. De reeks is begonnen op zondag 13 februari en had bij zijn 1ste aflevering al meteen een record te pakken. Het record voor het meeste aantal kijkers bij de eerste aflevering van een fictiereeks, namelijk 1.891.021 kijkers. Ongelooflijk veel dus.
De regisseur van deze film is Jan Eelen die bekend is van de populaire reeksen Alles kan beter, In de gloria en Het eiland. De reeks was zeer boeiend, maar ook wel zeer moeilijk om te maken. De ronde is dan ook een uniek project: met 46 camera's werden de meeste scènes op de dag van De Ronde van Vlaanderen zelf opgenomen. Meer dan 200 mensen waren daarvoor in de weer. Enkele bekende acteurs van de serie zijn : Tom Van Dyck Wim Opbrouck tot Sien Eggers, van Lucas Van den Eynde over Els Dottermans tot… Stefaan Degand.
9 Weken zal de serie op tv te zien zijn. Ik volg de reeks al vast mee en denk dat het zeker de moeite waard zal zijn!