woensdag 6 april 2011

KERNTALENTEN

In de les Nederlands hebben wij naar onze kerntalenten gezocht. Ook ik heb dit dus gedaan en ben het volgende uitgekomen : competitief en actief, empathisch/transpositie, doelgericht/actieve team player, doorzettend en actief/gefocust, commerciële vaardigheden en overtuigingskracht, structuur/ systematiek/ tactiek/ 3D denken, entertainer/show, initiatiefnemer en autonoom.


Volgens de site zou dat samengevat betekenen dat ik dus een volhouder ben die niet snel op zal geven. Ook ben ik zeer competitief ingesteld en zou ik anderen goed kunnen begrijpen en dus vrij sociaal zijn. Bovendien zou ik er ook van houden om samen met anderen mijn doel te bereiken. Dan zegt de site mij nog dat ik niet bij de pakken blijf zitten en graag zelf de verantwoordelijkheid op mij neem. Plannen en organiseren zou ook één van mijn kerntalenten zijn waardoor ik een talent zou hebben om manager te kunnen worden. Verder zou ik veel oog voor detail hebben en ik zou het belangrijk vinden dat anderen mij geloofwaardig vinden. Als laatste zou ik ook goed zijn in entertainen en anderen vermaken.


Zelf denk ik dat veel van deze talenten waar zijn, maar er zijn er toch ook wel wat bij die ik zeker niet had verwacht. Zoals de eigenschappen sociaal, entertainer en gestructureerd. Zelf vind ik dat ik niet asociaal ben, maar ik ben ook niet iemand die het fijn vind om hele dagen met andere mensen door te brengen. Ik vind het soms ook wel leuk om alleen te zijn. Bovendien vind ik ook niet dat ik een entertainer ben, want ik vind het niet zo leuk om in het middelpunt van de belangstelling te staan. Dan heb je nog het gestructureerd zijn. Ik vind mezelf helemaal niet zo ordelijk eigenlijk en ik hou er ook niet van om alles op voorhand te plannen.


Ik vond het wel eens leuk om te doen, ik ben van sommige dingen wel nog geschrokken. Ik zou zeggen als je wat tijd vind om het te doen dat je het zeker eens moet doen! Ik denk wel dat je er iets aan zal hebben.