dinsdag 23 november 2010

GOING THE DISTANCE

Zonder veel verwachtingen ben ik dit weekend naar Going the Distance gaan kijken. Een beetje verveeld zelfs in het begin want het leek wel een typische Amerikaanse romantische komedie te worden, wat dus wil zeggen dat er een voorspelbaar einde zat aan te komen ! Toch kon deze film van Nanette Burstein soms wel verassen alhoewel je de filmzaal toch niet helemaal tevreden kunt verlaten.

Wat flauwe grapjes hier en daar waar de filmzaal zeker niet van plat lag, romantische en emotionele momenten (die ook niet altijd konden raken) worden hier afgewisseld. Gelukkig hadden we nog Drew Barrymore die de film, met haar uitstekende acteerwerk, toch wel een beetje gered heeft. Zij kroop in de huid van Erin die een zomerliefde tegenkwam : Garrett (Justin Long, die toch ook een beetje teleurstelde). Deze twee proberen de uitdaging van een lange afstandsrelatie aan te gaan en er een succes van te maken, wat niet altijd even makkelijk is. De onzekerheden die ze tegenkomen, de problemen met hun werk,...

De moderne muziek in dit stuk past er dan wel weer heel goed bij. The Pretenders en The Boxer Rebillion zijn zeer gepast en zorgen toch voor een goede en gezellige sfeer in de film. Natuurlijk kun je ook nooit veel mis doen met twee zo'n goede groepen.

Zoals ik al zei was Nanette Burstein niet heel verassend uit de hoek gekomen met haar film. Er zijn een paar leuke, ontspannende en grappige momenten, maar die kan je dan ook op één hand tellen. De romantische momenten werden veruit overdreven en de vulgeaire moppen waren ook niet altijd even plezant om naar te kijken. Soms was het zelfs zo erg dat je van schaamtelijke uitdrukking je hoofd snel naar de andere kant moest omdraaien. Toch waren de andere werken van Nanette Burstein zeker niet slecht. Met haar Kid Stays in the Picture had ze toch een goeie documentaire op zak en American Teen was ook zeker niet slecht. Het is dan natuurlijk ook niet makkelijk om van documentaires over te schakelen naar een leuke rom-kom.

Al bij al bekeken was het dus geen bijzondere film en zou ik aanraden om toch maar een andere te bekijken als je nog eens een gezellig filmavondje organiseerd!